Razmišljanje o lastništvu: obdržati, prenesti, prodati?

-petek, 12 april 2024

Prihodnost podjetja je pogosto povezana z odločitvami lastnika, ali naj zadrži lastništvo, ga prenese na naslednjo generacijo ali proda. V tem kompleksnem procesu se odločitve ne nanašajo samo na poslovno uspešnost, temveč tudi na osebne cilje in vrednote lastnika.

Vsak uspešen podjetnik se prej ali slej znajde pred dilemo, ki se zdi skoraj univerzalna: kaj storiti z vsem, kar je ustvaril? Ta vprašanja odpirajo številne plati in zahtevajo raznolike odgovore, saj ni enovite odločitve. Na panelu bodo izkušeni podjetniki delili svoje zgodbe in modrosti, kako se soočajo s temi izzivi, kako premišljujejo o omenjenih možnostih in kakšne korake izberejo.

Medtem ko so nekateri predani odločitvi, da ohranijo vitalnost in uspeh svojega podjetja tudi v prihodnje, se drugi sprašujejo, kakšno vlogo naj imajo sami v danem procesu. Soočanje s temi vprašanji zahteva tako poslovno strategijo kot tudi osebno rast.

Panelisti bodo delili svoje razmišljanje, kako najbolje ohraniti dediščino svojega podjetja in hkrati skrbeti za svojo osebno in poslovno rast. Slišali bomo o različnih pristopih k lastniškim izzivom, o tem, kako posamezni podjetniki izbirajo med poslovno in osebno koristjo ter kako skrbijo za trajnostno poslovanje, ki je ključnega pomena za dolgoročni uspeh.

Pridružite se nam, da spoznate raznolike perspektive in strategije, ki jih uspešni podjetniki uporabljajo za premagovanje omenjenih izzivov in ohranjanje tako svoje poslovne kot osebne zapuščine.

Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja bodo v panelu Razmišljanje o lastništvu: obdržati, prenesti, prodati?, predstavili strokovnjaki in poznavalci lastništva, prodaje in nakupa podjetij:

  • Ivo Boscarol dr. H.C., ustanovitelj Pipistrela
  • Jure Knez, Dewesoft
  • Dušan Olaj, Duol
  • Marjan Batagelj, Postojnska jama
  • Irena Lemut Čeh, Labena
arrow_upward