Prihodnost podjetništva: Odkrijte, kaj nas čaka na 9. Kongresu podjetništva

-torek, 02 april 2024

Kongres podjetništva, ki bo 17. in 18. maja 2024 v Avditoriju v Portorožu, ni običajen dogodek. Je dinamično srečanje dinamičnih ljudi. Je prostor, kjer si podjetniki izmenjujejo dragocene ideje, znanja in izkušnje iz prve roke. Je poslanstvo: spodbujati pozitivno kulturo podjetništva.

Na odru se bodo zvrstili svetovno uspešni slovenski podjetniki, ki bodo delili svoje izkušnje in znanje ter postavili temelje za razprave o ključnih vprašanjih prihodnosti podjetništva. Poleg vodilnih podjetnikov, kot so dr. Jure Knez iz Dewesofta, Sandi Markon iz Skupine stroka.si in Marko Lotrič, predsednik Državnega sveta Republike Slovenije, bodo svoje dragocene vpoglede delili tudi drugi ugledni podjetniki in strokovnjaki.

O portretu srečnega podjetnika bo govoril antropolog dr. Dan Podjed z Univerze v Ljubljani, ki bo osvetlil ključne vidike zadovoljstva in uspeha v podjetništvu ter poudaril pomembnost ravnovesja med poslovnim in osebnim življenjem.

Osrednja tema bo Razmišljanje o lastništvu: obdržati, prenesti, prodati? Ivo Boscarol, ustanovitelj Pipistrela; dr. Jure Knez, direktor in solastnik podjetja Dewesoft; Dušan Olaj, ustanovitelj podjetja Duol; Marjan Batagelj, večinski lastnik Postojnske jame d.d. ter Irena Lemut Čeh, direktorica podjetja Labena bodo delili svoje izkušnje in vpoglede v zvezi z izzivi lastniških struktur v podjetjih.

“Kaj se zgodi, ko je v središču posla trajnost?”, bo tema, ki bo obravnavala vpliv trajnosti na poslovanje podjetij ter kako ESG (okoljski, socialni in upravljavski) vidiki vplivajo na strategije podjetij. O tem bodo razpravljali Matej Čer, ustanovitelj podjetja Avant Car; Ana Drev, nekdanja smučarka in zdajšnja podjetnica, ki stoji za blagovno znamko Snow Monkey; Matej Feguš, večinski lastnik podjetja Donar ter Gregor Mauko, direktor Toyota Adrie.

6-ta tehnološka revolucija v znamenju AI bo osvetlila razumevanje digitalne transformacije v podjetništvu. Matej Balažič iz Balmar d.o.o. bo delil izkušnje iz digitalizacije izdelovalnih procesov za potrebe visokotehnoloških industrij, medtem ko bo Robert Trnovec iz Zavarovalnice Triglav predstavil, kako umetna inteligenca preoblikuje podporo strankam v storitvenih podjetjih. Tin Markon iz Skupine stroka.si pa bo razkril, kakšno AI ogrodje potrebuje podjetnik za oblikovanje strategije uporabe umetne inteligence v poslovanju.

Posebna pozornost bo namenjena tudi vprašanjem nasledstva in družinskih podjetij, saj se zavedamo pomena dolgoročne vzdržnosti podjetniških praks in poslovnih modelov.

Pogovor o nasledstvu in družini: pogled dveh generacij bo prinesel globok vpogled v pomembnost družinskih podjetij in prenosa znanja ter vrednot na naslednje generacije. Štefan Pavlinjek in Nuša Pavlinjek Slavinec iz podjetja Roto ter Marko Lotrič in Maja Brelih Lotrič iz podjetja LOTRIČ Meroslovje bodo delili svoje izkušnje in strategije za uspešen prenos podjetniškega znanja in identitete na prihodnje generacije.

Zgoraj omenjene tematike in govorci so le delček vsega, kar se bo dogajalo na letošnjem Kongresu podjetništva. Razpravljalo se bo še o veliko tematikah, z nami pa bodo še mnogi podjetniki. Obetajo se tudi interaktivne razprave, mreženje in izmenjava idej med udeleženci, kar bo neprecenljivo za gradnjo poslovnih povezav in soustvarjanje prihodnosti podjetništva. Udeleženci bodo imeli priložnost ne le prisluhniti izjemnim govorcem, ampak tudi aktivno sodelovati v debatah, ki bodo omogočale poglobljeno razpravo o ključnih izzivih sodobnega podjetništva.

arrow_upward